English
כנסים ותערוכות
כנס אריזה 2016-חושבים מחוץ לקופסא

                      

                       
כנס אריזה  2016-חושבים מחוץ לקופסא

         להורדת טופס רישום לחצו כאן            לתוכנית הכנס לחצו כאן            


הכנס  השנתי הרביעי "אריזה בעידן החדש 2016-חושבים מחוץ לקופסא" יתקיים ב 3 במרץ 2016 במרכז הכנסים בכפר המכביה.

 

 תחום האריזות הינו אחד התחומים הבולטים בחדשנות וביצירתיות המציגים פתרונות אריזה חכמים לצד אימוץ טכנולוגיות אריזה מתקדמות. השינויים בסביבה העסקית, התחרות המתגברת והדרישות הרגולטוריות של המגמה הירוקה, הם הזרזים המרכזיים המניעים את תעשיית האריזות לחשוב מחוץ לקופסא. 

הכנס יכלול הרצאות מליאה ודיונים בהיבטים הקשורים לטכנולוגיות וחומרי אריזה לצד היבטים מקצועיים בנושאי עיצוב ונראות אריזות. בכנס ייטלו חלק מרצים בכירים מתעשיית אריזות המזון והתרופות,ואנשי מקצוע מהאקדמיה אשר ידונו במגמות ובחידושים בתחום, לצד ההיבטים המקצועיים ואתגרים המתייחסים לעולם  אריזות המזון, ומוצרי הצריכה. 

קהלי היעד כוללים: יצרני אריזות  יבואני אריזות יצרנים וספקי ציוד אריזה  מהנדסי אריזה טכנולוגים ואנשי מקצוע מתחום המזון והתרופות מעצבי אריזות  ספקי שירותים ויועצים לענף האריזה  מנהלי רכש 

במקביל לאירועי כנס "אריזה 2016-חושבים מחוץ לקופסא"יתקיים במתחם כנס "קמעונאות  2016 מחשבים מסלול מחדש", האירוע המרכזי של הענף יעמוד השנה בסימן אי הוודאות והאתגרים הניצבים בפני קמעונאים וספקים על רקע האירועים שידעה השנה קמעונאות המזון.

במתחם תתקיים תצוגה מקצועית משותפת  לשני הכנסים של חברות וארגונים, ספקים ונותני שירותים בענפים הרלוונטיים.

 תוכנית הכנס ותקצירי ההרצאות

08:00-09:00   התכנסות והרשמה

 הנחיית מליאות הכנס: גב' רונית דוידוביץ, ייעוץ וניהול פרויקטים

09:00-11:00 - מליאת פתיחה

Packaging through all the moments of truth

דר' שירה רוזן, מנהלת פיתוח אריזות, שטראוס גרופ

 

ההרצאה תתמקד בהכרת כל ה-MOMENTS OF TRUTH"" וכיצד ניתן למנף את האריזה כפלטפורמה ליצירת  הזדמנויות חדשות והעצמת החוויה בכל אחד מהם.

מעברון חדשנות פורצת דרך: ter. IO - מר יואב חושן, מייסד משותף וסמנכ"ל בכיר לפיתוח עסקי Water .IO

 איכות הסביבה ותרבות הצריכה: סוגיות ואתגרים, ד"ר יוסי ענבר, יועץ סביבתי, לשעבר מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה

אוכלוסיית כדור הארץ מונה כ 7.3 מיליארד תושבים והיא גדלה בקצב של כ- 1.0% לשנה וצפויה להגיע לכ- 8 מיליון ב 2050. במקביל לגידול זה קיימת עליה ברמת החיים. על מנת לעמוד בקצב צריכת המשאבים הנוכחי ולקלוט את הפסולות נדרשים לנו 1.5 כדורי ארץ (נכון לשנת 2010).  זה אומר שלוקח לכדור הארץ שנה וחצי על מנת לספק מחדש את מה שאנו צורכים בשנה - כושר נשיאה מוגבל. המשך התנהגות האנושות במגמת "עסקים כרגיל" משמעו גידול "בטביעת הרגל האקולוגית" לכ-2.5 כדורי ארץ, בשנת 2050. עלינו למצוא את הנוסחה לספק רמת חיים נאותה לכולם ובה בעת להשיב איזון זה – זה האתגר של פיתוח בר קיימא. המטרה העולמית הנה תיקון להפחתה שיביא אותנו חזרה ל-1, שיווי משקל עם יכולת כדו"א לשאת בלחצי האנושות.  ההרצאה תידון בבעיה ובצעדים שיש לנקוט בארץ ובעולם להפחתת הצריכה תוך שמירה על רמת ואיכות החיים.

 

 חדשנות בעולם האריזות: גב' דקלה בנינסון, סמנכ״לית SIT ישראל

בהרצאה נציץ אל מאחורי הקלעים של תהליך חשיבה שובר קיבעונות, נכיר כלי שימושי ונחווה כיצד יכול לעודד חשיבה יצירתית ושונה בעולם האריזות

 הרגולציה באריזות מזון: מגבלה או הזדמנות, מר ניסן יהודאי, מנהל פיתוח אריזות קבוצת אסם נסטלה

בעשורים האחרונים אנו עדים לתנופה אדירה בחדשנות טכנולוגיות ייצור וחומרי אריזה, אין ספק כי לחדשנויות אלה יש הרבה מאוד יתרונות שיווקיים ומסחריים, אולם עלינו לזכור כי בסופו של יום האריזה היא חלק בלתי נפרד ממוצר מזון ולכן נדרשת התייחסות רבה לנושא איכות האריזה ובטיחותה (food safety). בעידן הגלובלי עלינו גם לתת את הדעת כי מוצרים המיוצרים בארץ ומיוצאים לשווקים אחרים חייבים לעמוד בסטנדרטים של ארצות היעד.

הגישה בה עלינו לנקוט כיצרנים חייבת להיות פרואקטיבית ע"מ למנוע סיכונים בטיחותיים כלפי הצרכן הסופי, איכות ובטיחות האריזה חייבות להיות חלק בלתי נפרד בתהליך פיתוח האריזה והמוצר.

על הפרק:

1.       רקע בתקני אריזות ראשוניות למזון–מקומיים/ רב לאומיים.

2.       מזהמים כימיים באריזות–הלכה למעשה.

3.       ניהול התהליך בבטיחות אריזה.

4.       זיהוי מקדים ומניעה.

11:00-11:30 – הפסקת קפה

11:30-13:00 - מליאת הבוקר

כיצד בונים אריזת מזון מנצחת: מר עדלי סטוק, בעלים ומנכ"ל משותף ADLAI & PARTNERS            

חדירות לגזים באריזות פלסטיות: מנגנונים, גורמים משפיעים, ואיך זה קשור ל"חיי מדף"?  ד"ר יפתח ניר,Plastics App, שנקר 

"חדירות" (Permeability) הוא תהליך בו מסה (גז, נוזל, או מוצק) עוברת מצד אחד של חומר לא-נקבובי (non-porous) לצדו השני; חומרים פלסטיים מתאימים להגדרה זו.

החדירות מורכבת משלושה תהליכים נפרדים ומדורגים:

  1. ספיחה על פני השטח של הפולימר (מקום שם קיים בקירוב שיווי משקל);
  2. תנועה (דיפוזיה) איטית כלפי-פנים, תוך כדי יצירת שיווי-משקל;
  3. "שחרור" (desorption) אל התווך הנוגע בצד השני של הפלסטיק.

במערכות תעשייתיות, נהוג להתייחס ל-3  קטגוריות של מעבר מסה:

  1. חדירות גזים פשוטים דרך שכבת פולימר דקה (אריזות גמישות, למשל).
  2. חדירות אדים אורגנים כבדים יותר או נוזלים דרך הפולימר (לדוגמא: בקבוקים, מכלים); במקרים אלו, קיימת לעתים אינטראקציה בין הגז (נוזל) לפולימר. 
  3. מסיסות הפולימר בנוזל.

בתהליכים אלו מעורבים גדלים מדידים:

(1) מסיסות (solubility, S);  (2) דיפוזיה (diffusion, D);  (3) חדירות (permeability, P)

הקשר בין שלושת הגדלים נתון על-ידי משוואת החדירות (P-equation):

                                                   P = D×S

משוואה זו מקורה במשוואות יסוד של כימייה פיזיקלית:
חוק
Fick  לדיפוזיה וחוק Henry  למסיסות.

גורמים המשפיעים על החדירות:

(1)     תכונות הגז: גודל המולקולה, פולריות.

(2)     סביבה: טמפרטורה, לחות, הפרש לחצים חלקיים, סביבה אגרסיבית, וכו'.

(3)     תכונות הפולימר: גבישיות, אורינטציה, נפח חופשי, אנרגיה קוהזיבית (CED), ועוד. שני האחרונים מקורם במבנה הכימי של הפולימר (קשיחות השרשרת, חוזק הקשרים הבין-מולקולרים, קבוצות צד והפרעות מרחביות, ועוד).

(4)     חדירות במערכות פולימריות: תערובות, מבנה-שכבתי, מערכת פולימר-מלאן.

חיי מדף: עבור מהנדס או מהנדסת המתכננים אריזות למזון, תרופות, או למוצרים "אורגניים" אחרים, ערכי החדירות אינם מספקים: הנתון הרלוונטי הוא "חיי המדף" של המוצר באריזה.

חיי המדף נגזרים מכמות הגז המרבית (חמצן בדרך-כלל אבל לא רק!) אותה מותר למוצר לקלוט טרם קלקול ("הבשלה").

כלים חישוביים פשוטים מקשרים בין ערכי החדירות של האריזה, גודלה, כמות המוצר (מזון) והערכים הקריטיים לקלקול. 

מעברון חדשנות פורצת דרך: יריעות פלסטיק עם חומרים אנטימיקרוביאליים טבעיים לאריזת מזון מר מקסים קרפקר, סטודנט לדוקטורט במעבדה של פרופ' אסתר סגל, הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון

Maksym A. Krepker1, Rotem Shemesh1,2, Anita Vaxman2, and Ester Segal1,3

1Technion – Israel Institute of Technology, Department of Biotechnology and Food Engineering, Haifa 32000, Israel. Email: maks@tx.technion.ac.il Phone: +972-544-729-398

2Carmel Olefins Ltd., Bazan Group, Haifa, Israel

3Technion – Israel Institute of Technology, the Russell Berrie Nanotechnology Institute, Haifa 32000, Israel

Antimicrobial food packaging is the packaging that, in addition to its traditional functions, can kill of inhibit growth of various microorganisms, including microorganisms that induce food spoilage and foodborne pathogens, thus, greatly reducing food waste and enhancing food safety. Antimicrobials commercially used today for this purpose exert their antimicrobial activity only in contact and are limited in their ability to prevent microbial spoilage of foods, especially in solid foods with complex geometry such as powdered, shredded, sliced foods or fresh vegetables.

Volatile antimicrobial compounds offer many invaluable advantages comparing to conventional nonvolatile antimicrobials. Most important, they remove the necessity of direct contact between a packaging and a packaged food, modifying packaging atmosphere and delivering their antimicrobial functionality to food surface everywhere in the packaging.

Essential oils are natural volatile extracts from plants and herbs. They possess high antibacterial and antifungal activity both in direct contact and without one. Many of them are approved by the Food and Drug Administration (FDA) for food usage and have GRAS (generally recognized as safe) status.  However, being volatile in nature creates difficulties in incorporating them into polymers via high-temperature extrusion technologies. Employing harmless natural aluminosilicate nanotubes (Halloysite nanotubes) as carriers, we have developed a robust technique for incorporation of essential oils into a polymer by high-temperature melt compounding.

Common polymers that are widely used for food packaging such as low-density and linear low-density polyethylene, polypropylene and polyamide (nylon) were compounded with essential oils using our novel approach. The resulting polymer compounds are readily processed into high-quality transparent and sealable films by common industrial methods including cast and blown film extrusion. The resulting polymer films demonstrate excellent antimicrobial properties, eradicating many of common foodborne pathogens and food spoilage microorganisms. When incorporated into real food packaging systems, these films significantly reduce microbial growth in many foods including soft cheese, bakery products and fresh vegetables, greatly enhancing their shelf life. Our films fully comply in terms of overall migration to Israel and European standards and residual amounts of essential oils in food after storage is far below regulation limits. The optical, mechanical and barrier properties of films are similar to the original polymer films

 הקמפיין מתחיל באריזה: הדפוס הדיגיטלי ותרומתו לעולם האריזות, מר שלמה מנשרוף, מנהל פעילות ישראל HP אינדיגו

כיצד הפכה האריזה מכלי שימושי, תוצר לוואי, משעממת ולא מעניינת, לפרזנטור המלווה את המוצר, לכלי שיווקי ופרסומי שמניע מהלכים, משפיע על החלטות הצרכן.

במהלך המצגת נציג נתונים רלוונטיים מעולם האריזה בעולם, נשתף בסיפורי הצלחה ודוגמאות מישראל ומהעולם, של לקוחות HP אינדיגו ושל לקוחותיהם כמובן.

13:00-14:00  - ארוחת צהרים

14:00- 15:30 - מליאת צהרים

Towards the development of bioactive packaging: ד"ר צבי חיוקה, המכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה הפקולטה לחקלאות,מזון וסביבה, האוניברסיטה העברית בירושלים

Designing new approaches to inhibit microbial food contamination while maintaining quality, freshness, and safety are required. In my talk I will present our efforts towards the development of bioactive food processing surface technologies where the active agents are immobilized onto the surface materials via covalent linkages to prevent migration to the food. The active agents that we have developed are novel antimicrobial sequence random peptide mixtures that display strong antimicrobial activity towards food borne pathogens. We are currently exploring methods to immobilize these random peptides mixture onto a model surface and characterizing their antimicrobial activity.

מעברון חדשנות פורצת דרך

 אריזות בעיצוב התת מודע של הצרכן: גב' מלכה אשר, מנכ"לית Aware

אם היינו נותנים לצרכן שלנו לעצב את האריזה - האם הוא היה קונה אותה?

בתוך שפע האפשרויות ועומס האינפורמציה על המדף קבלת ההחלטות של הצרכן נעשית יותר ויותר מ'הבטן'.

האריזה מנסה לתקשר עם תת המודע של הצרכן: תמונות, צבעים, אסוציאציות ..

בהרצאה אחשוף אפשרות חדשה בה עיצוב האריזות מושתת על צבעים, צורות וכמיהות שעלו מתוך תת המודע של הצרכן.

 חומרי פוליפרופילן חדשניים לאריזות מזון שקופות: גב' רותם שמש, מו"פ, כרמל אולפינים

החיים במאה ה- 21 כפי שאנו מכירים אותם לא היו אפשריים ללא פלסטיק. שילוב של יכולת עיבוד מעולה, מגוון תכונות מנצח ומחיר זול מאפשרים לייצר ממנו מגוון רחב של מוצרים הסובבים אותנו בכל רגע. לא ניתן להתייחס ל"פלסטיק" כחומר יחיד, אלא מדובר במשפחה ענקית של פולימרים בעלי תכונות ושימושים שונים. דוגמאות לפולימרים הם פוליפרופילן, פוליאתילן, פוליאסטר, פוליאמיד ועוד.

פוליפרופילן (Polypropylene) הוא פולימר מרכזי המשמש בכמויות גדולות בגלל יתרונותיו בתכונות כגון, קשיחות, עמידות למכה, עמידות תרמית, עמידות כימית, תכונות אופטיות ושילוב מנצח של מחיר / איכות.

ישנן שלוש משפחות עיקריות לפוליפרופילן: הומופולימר, רנדום-קופולימר ואימפקט-קופולימר המתאפיינים באיזון תכונות שונה:

תכונות הפוליפרופילן:

קשיחות

עמידות למכה

שקיפות

הומופולימר

++

-

+

רנדום-קופולימר

+

-

++

אימפקט-קופולימר

+

++

-

הפתרון החדשני שפותח בכרמל אולפינים, הוא ייצור קופולימר המשלב את השקיפות הגבוהה של רנדום-קופולימר עם התכונות המכניות של אימפקט-קופולימר. שילוב תכונות חדשני זה נעשה ע"י הטמעת טכנולוגיית פילמור ננו-מרכיבית ייחודית במתקני הייצור בכרמל אולפינים.

בהרצאה נציג פיתוחים חדשניים המיישמים את טכנולוגיית הפוליפרופילן הננו-מרכיבית ושימושיו בתחום אריזות המזון כגון:

1)       אריזות קשיחות שקופות בעלות חוזק מכני גבוה המתאימות גם לקירור

2)       אריזות קשיחות שקופות המתאימות להקפאה

3)       אריזות דקות דופן (thermoforming) שקופות לקירור והקפאה

4)       מכלים שקופים בניפוח (extrusion blown molding) בעלי חוזק מכני גבוה

5)       אריזות גמישות שקופות (cast film) בעלות חוזק גבוה ורכות

6)       אריזות שקופות רב-שכבתיות בהזרקה בעלות חסימות גבוהה לחמצן

 

 אירועי הכנס בחסות:

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.